Completion August 2018

ARCHITECT: Studio Nine

PHOTOGRAPHER: David Sievers Photography

PRODUCTS:
AUS 80 GREENSTAR LED SQUARE SYSTEM
CUSTOM SWITCH WALL
SPECTRE SQUARE DOWNLIGHT
MINIGRID IN 2
BOXY R C

FEATURES:

DESCRIPTION:

A conservative, yet highly innovative brief to revitalise 1 Anzac Highway’s public reception, lift lobby, entry statement and plaza upgrade, increasing the ‘Sense of Pride’ of staff within the large workplace.

With an emphasis on technology and efficient cost solutions, the highly collaborative project involved close coordination with the client, consultant team – in particular the lighting consultant, and local artist to express the company’s brand values through the fit out.

New and engaging technology has been used to provide an interactive space where signage and visual displays create a flexible, engaging communication platform for the public side of the business.

A high level of research and development was conducted to deliver the vision of the switchboard wall – transforming the simple idea of an illuminated light switch into a physical embodiment of the brand. This involved an extensive shop drawing process with the lighting consultant to achieve the intended outcome and functionality, with ongoing maintenance and lifecycle considered at the front end and informing the design response.

The use of imagery and videos within the reception area are in line with the corporate values, demonstrating the width and breadth of SA Power Network’s services and strengthening their corporate reputation. Thought and attention was put into balancing the key stakeholder objectives and constantly measuring them against the sensitivities around public perception.

Studio Nine worked closely with an emerging local artist from the Helpmann Academy (an organisation supported by SAPN) to site, illuminate and provide infrastructure to support the sculpture designed for the entrance.

The existing plaza space was transformed into a usable outdoor area, connecting the cafeteria and auditorium to create a breakout space for staff or for use at events all year round. The concept of single line electrical diagrams from SAPN’s existing infrastructure were also incorporated into the new screens enclosing the plaza space – again subtly intertwining the brand into the design.